In 2011 is er een nieuwe app, genaamd Snapchat, online gekomen. Maar wat is het precies? Snapchat is een app waarmee foto’s of filmpjes van 10 sec naar vrienden kunt sturen. Slim toch? Want ze zijn na die 10 seconden toch weer weg. Wel een risico, want je vrienden kunnen een screenshot maken! Je kunt ook je foto of filmpje in je ‘verhaal’ zetten, daar blijft hij 24 uur in en dan verdwijnt hij weer!

Gebruikers

Steeds meer mensen beginnen Snapchat te gebruiken, van jong tot oud. Tot nu toe zijn er 2.56 miljoen mensen in Nederland die de app gebruiken en over de hele wereld zijn er zo’n 150 miljoen gebruikers per dag. De meeste mensen zijn tussen de 12 en 21 jaar oud. Natuurlijk zijn er ook gebruikers buiten die leeftijdscategorie. Snapchat gebruikers besteden ongeveer 20 tot 30 minuten per dag op de app en maandelijks worden er meer dan 10 miljard Snapchat filmpjes verstuurd. De app was in het begin alleen maar voor Iphone gebruikers, maar tegenwoordig kan iedereen op Snapchat zitten. Op de Iphone 7 kun je met de lens nu ook extra goed inzoomen en hele scherpe foto’s maken.

Filters

Het begon allemaal met de regenboogfilter. Tegenwoordig komen er elke dag nieuwe filters online. Door 2 seconden op het beeld van Snapchat te drukken, komen de gezicht effecten naar boven. Zodra de effecten er zijn, kun je naar links of naar recht swipen voor het volgende effect. Ook heb je de optie om over je foto een filter te zetten. Dit is geen gezicht effect. Zodra je de foto hebt gemaakt, kun je naar links of rechts swipen. Zo kun je o.a. zien hoeveel graden het is, de tijd en als je je locatie hebt aanstaan, kun je zien in welke stad je bent. Daarnaast kun je jouw foto zwartwit maken of er een mooie gloed overheen gooien.

Snapmap

Sinds juni 2017 is de functie Snapmap online gekomen. Hoe werkt het? Je gaat naar de camera en met twee vingers zoom je uit. Zo kom je op een kaart terecht. Zodra je op de kaart bent kun je al je Snapchat vrienden bekijken en dus zien waar ze voor het laatst de app hebben gebruikt! Best wel creepy he? Maar heel leuk om je vrienden mee te verrassen. Natuurlijk kun je de functie ook uitzetten, dat doe je heel simpel door naar maps te gaan en in het hoekje de instellingen aan te klikken en vervolgens de onzichtbaar modus aan te zetten.