De verschillen tussen smartphones en tablets

Zowel smartphones als tablets zijn razend populair. Oorspronkelijk was een smartphone bedoeld als mobiele telefoon waarmee men ook op het internet kon surfen. Een tablet was oorspronkelijk bedoeld als een compacte, draagbare lichtgewicht laptop. Terwijl tablets een schermdiagonaal bezitten van 7 inch tot meer dan 12 inch, blijft de schermdiagonaal van een smartphone beperkt tot zo’n 5 inch. Smartphones lijken echter steeds meer op tablets. Een groter scherm biedt immers veel voordelen.  Tegenwoordig komen er meer en meer ‘phablets’ op de markt: dit zijn smartphones met een schermdiagonaal die deze van een kleine tablet benadert (5 tot 7 inch).

 

Waarom een tablet kopen?

Voor mensen die willen werken terwijl ze onderweg zijn of op reis zijn, is een tablet erg handig. Mits het aankopen van wat accessoires kan een tablet een uitstekende vervanger zijn voor een laptop. Daarom doen tablets meer en meer hun intrede in de zakenwereld. Als je een tablet wenst aan te schaffen, wil je natuurlijk een degelijke keuze maken uit de beschikbare modellen. Op het web vind je vergelijkingssites waar je reviews kunt lezen over de beste tablet die op het ogenblik verkocht worden.

 

Tablets vergelijken

Tablets verschillen niet alleen van elkaar in schermgrootte. Ook het besturingssysteem, de connectiviteit en het geheugen variëren. Al deze factoren moet je in overweging nemen wanneer je een nieuwe tablet wenst aan te kopen.

  • De grootste tablets bezitten een schermdiagonaal van meer dan 12 inch. Hoe groter het scherm, hoe beter afleesbaar, maar ook hoe zwaarder je tablet. Als je veel moet reizen, is een erg grote tablet niet zo handig om mee te nemen.
  • Zowel iOS van Apple als Android van Google worden als besturingssysteem gebruikt. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen. De gebruiker moet beslissen welk besturingssysteem voor zijn specifieke toepassingen het meest geschikt is.
  • Tablets communiceren draadloos via wifi en Bluetooth. Als je overal en altijd op het internet wilt, is het belangrijk om een tablet te kiezen die is uitgerust met mobiel internet.
  • Als je tablet moet dienen voor je werk, kies je best een apparaat met een groot opslaggeheugen. Tablets bezitten tegenwoordig een opslaggeheugen tot 256 GB (eventueel uitbreidbaar met micro-SD-kaart).

 

Wil je meer weten over recente modellen van tablets? Surf naar https://spadabble.com/beste-tablet-kopen. Op deze vergelijkingssite vind je een uitgebreide beschrijving van de meest toonaangevende tablets die tegenwoordig te koop zijn.