Loopt het abonnement van je mobiel bijna af? Of ben je toe aan iets anders, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Volg dan ons simpele stappenplan en voordat je het weet, heb je een nieuw abonnement gevonden. Voordat je begint aan je zoektocht moet je goed weten waar je eigenlijk naar op zoek bent. Wij lopen alle opties met je door, zodat jij zelf kunt bepalen welk abonnement het beste bij jou past. Je wilt namelijk niet te veel betalen voor producten die je helemaal niet gebruikt. We helpen je bij het vinden van het beste abonnement die perfect is aangepast op jouw wensen.

Stap 1: Waar ben je naar op zoek?

Je kunt je zoektocht niet beginnen als je nog niet weet waar je eigenlijk naar op zoek bent. Een piraat gaat ook niet de zee op zonder te weten waar hij naar op zoek is. Hij is op zoek naar de schat en dat is het enige wat telt. Waar ben jij dus naar op zoek? Wil je een Sim Only abonnement of ben je op zoek naar een mobielabonnement met een telefoon? Als je al een goed werkend toestel hebt, is een Sim Only abonnement natuurlijk voldoende. Wil je liever een nieuwe telefoon, dan kun je beter op zoek gaan naar een mobielabonnement. Het kan soms ook voordeliger zijn om zelf een nieuwe telefoon te kopen en daar een Sim Only abonnement aan toe te voegen. Zodra je weet waar je naar zoekt, is het tijd voor de volgende stap.

Stap 2: Hoe groot moet je abonnement zijn?

We gebruiken niet allemaal evenveel data, daarom zijn er ook verschillende abonnementen te vinden. Hoeveel data, belminuten en sms’jes heb jij nu echt nodig? Gebruik jij de telefoon voor je werk en word je continu gebeld? Dan heb je natuurlijk meer belminuten nodig. Gebruik jij je telefoon alleen voor het internet? Dan kun je beter kiezen voor meer data. Hou de komende maand eens bij hoeveel je belt, sms’t en op het internet surft. Je weet dan precies wat je nodig hebt.

Stap 3: Bekijk de mogelijkheden bij je Telecomprovider!

Misschien had je deze stap niet verwacht, maar je kunt geld besparen door te kijken of je Telecomprovider ook mobiele telefonie aanbiedt. T-Mobile heeft bijvoorbeeld T-Mobile Thuis en geeft klanten, die mobiele telefonie en telecom bij hun afsluiten, kortingen. Hetzelfde geldt voor KPN en Tele2. Het kan nooit kwaad om je telecomprovider te bellen en te vragen naar de mogelijkheden. Heeft jouw telecomprovider geen mobiele telefonie? Maak je geen zorgen, dan is het tijd voor de laatste stap.

Stap 4: Doe een prijsvergelijker!

Nu je weet waar je naar op zoek bent en hoe groot je abonnement moet zijn, kun je gericht zoeken naar de beste provider. Doe dit door een prijsvergelijker te gebruiken! Je kunt zo binnen enkele seconden de prijzen van alle verschillende providers in Nederland vergelijken zodat je nooit te veel betaalt. Je kiest zelf voor het abonnement dat het beste bij jou past en hoeft nooit bang te zijn dat hetzelfde abonnement ergens anders goedkoper is.

Makkelijker kunnen we het niet maken!