Wie kent ze niet, de Apple iPhones. Momenteel ontzettend populair en de nieuwste is net uit. Bijna iedereen is heel erg zuinig op zijn of haar iPhone, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Dan zul je net zien, ook al heb je een beschermhoesje, dat die net verkeerd valt. Dan komt dat moment, dat vreselijke moment, dat je je telefoon omdraait om te kijken of alles nog heel is. Grote kans dat dat niet zo is. Wat is dan de volgende stap om te nemen met je kapotte scherm?

De meeste mensen willen eigenlijk geen hoesje om hun Apple iPhone. Zo’n beschermhoesje maakt je telefoon een heel stuk zwaarder, minder mooi, want zeg toch eerlijk de iPhone is van zichzelf al prachtige en hij wordt er vaak ook zo dik van. Dat zit niet lekker in je zak en daarbij heeft Apple de iPhone niet voor niks zo ontzettend dun en licht gemaakt. Zonder hoesje vergroot je wel de kansen op een kras in je scherm, dus wat kun je het beste doen met een barst in je scherm? In dit artikel lees je er meer over!

Telefoonverzekering

Tegenwoordig kun je naast alle andere verzekeringen ook een telefoonverzekering afsluiten bij een verzekeraar. Hiermee verzeker je jouw telefoon tegen valschade en in sommige gevallen is ook waterschade verzekerd. Deze verzekeringen kosten ongeveer 5 á 10 euro per maand, voor de echte kluns “geen geld”. Apple heeft tegenwoordig ook AppleCare+. Dit is eigenlijk ook een verzekering, maar dan van Apple zelf. Je loopt ook met verzekering nog wel steeds een risico, want ook als je een ontzettend grote kras in het midden van je scherm hebt, maar je iPhone werkt nog steeds, dan heb je niks aan je verzekering. Daarbij heb je ook bij de telefoonverzekeringen last van een eigen risico. Deze laatste is al gauw 30 tot 50 euro. Al met al is een verzekering dus zeker een optie, maar ook niet altijd de goedkoopste. Hierin moet je goed afwegen hoe jij je telefoon gebruikt en hoe vaak je hem laat vallen. Is het dan de extra kosten waard of niet?

Reparatie

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je telefoon niet te verzekeren, maar te laten repareren zodra er iets mee gebeurt. Meestal is dit nog een goedkopere optie. Stel (dit zijn symbolische bedragen) een nieuw scherm kost €100,-. Jouw verzekering kost €10,- per maand. Jouw eigen risico is €50 euro. Dan moet je scherm binnen 5 maanden kapot gaan wil je goedkoper uit zijn dan zelf repareren zonder verzekering. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om losse onderdelen te kopen en zelf je iPhone te maken, maar de meeste mensen brengen hun telefoon toch liever weg ter reparatie. Toch blijft het altijd beter om schade te voorkomen, dus doe jouw iPhone toch in een hoesje, ook al is die dan iets minder mooi!

Bron: http://www.foonz.nl/iphone-reparatie