Er is een verschil tussen thuis internetten en buitenshuis internetten. Vroeger was het internet thuis veel sneller, en had men regelmatig problemen met hun mobiele data. Dit was vooral zo in de tijden van 3G. Tegenwoordig is mobiele data supersnel en maak je gebruik van 4G en zelfs 5G. 

 

WiFi verbindingen zijn echter niet altijd even sterk en snel. Daar is nog veel verschil te zien tussen verschillende providers en pakketten. Indien je thuis sneller internet op je smartphone wilt, kun je een aantal dingen doen. Lees verder voor meer informatie!

Sneller internet op smartphones

Het kan zijn dat je thuis simpelweg traag internet hebt. Misschien merk je dat minder als je dicht bij de router zit, maar je smartphone gebruik je op niet alleen dichtbij je router. 

 

De beste oplossing is een sneller pakket. Waarschijnlijk heb je thuis een alles in 1 pakket. Het is echter ook mogelijk dat je een internet en tv pakket hebt. Een goede oplossing is om voor een sneller pakket te kiezen. Alles over de beste alles in 1 pakketten (en andere pakketten) kun je vinden op allesin1check.nl.

 

Indien je merkt dat je thuis traag internet hebt op je smartphone en andere apparaten, is het van belang om eerst te weten wat je huidige internetsnelheid is. Men kiest vandaag de dag steeds vaker voor pakketten van 100 Mb/s of zelfs sneller. Toch zijn er nog voldoende pakketten met 50 Mb/s of 30 Mb/s. Het is dus mogelijk dat jouw internetsnelheid thuis 50 Mb/s is (downloadsnelheid), waardoor het internet voor jou te traag is.

Andere handige tips

Daarnaast kun je nog een aantal andere dingen doen voor sneller internet:

 

  • Hoe dichter jouw smartphone (of ander apparaat) bij jouw router staat, hoe beter de verbindingen zal zijn. Je zult dan waarschijnlijk sneller en stabieler internet ervaren. 
  • Gebruik je jouw smartphone vooral op je kamer? Dan kan een wifi-repeater geschikt zijn. 
  • Het is altijd een goed idee om eens in de zoveel tijd te controleren of je router wel volledig up-to-date is. Een niet geüpdate router is een van de factoren van trager internet.