Hoe zou het leven eruit zien als e-mail zich niet zo snel had gemanifesteerd? De digitale post komt in vele vormen. Webmail is voor veel internetproviders de geprefereerde methode. Een brievenbus in de vorm van een website die aan uw abonnement gekoppeld is. bij de meeste internetproviders is het vrij eenvoudig om webmail aan te vragen. Soms krijg je dit al automatisch als je het contract afsluit. Het is handig om gebruik te maken van het Outlook e-mail adres die je krijgt want hier ontvang je ook de post van de providers zelf op.

Grote hoeveelheden post

E-mail heeft de hoeveelheid post alleen maar doen toenemen. Moet u zich eens voorstellen dat u al die nieuwsbrieven, berichten van familie en vrienden en andere notificaties allemaal nog thuisgestuurd zou krijgen. U zou er een avondvullende taak aan hebben. En dan te bedenken dat het gebruik van e-mail pas halverwege de jaren negentig een vlucht nam. Ver voor toepassingen als tele2 webmail, telfort webmail, xs4all webmail en upc webmail gebruikelijk werden. Het is dan ook niet vreemd dat de wat oudere gebruiker nog altijd wel enige extra uitleg kan gebruiken. Een website over webmail is voor hen dan ook geen overbodige luxe.

Inloggen om je e-mail te beheren

Om je goed op weg te helpen met het instellen en beheren van je e-mails, hebben we op onze website diverse informatie hierover verzameld. Zo kan je ook informatie vinden over hoe je moet inloggen en wat je moet doen als je je wachtwoord bent vergeten. Alles om te voorkomen dat je geen gebruik kan maken van het e-mail adres.

Een gids voor e-mail

Wie moeite heeft met het gebruik van webmail kan wel wat extra hulp gebruiken. Ga naar de website die alle gidsen en handleidingen heeft verzameld. Het is immers wel zo gemakkelijk om wereldwijd van e-maildiensten gebruik te kunnen maken. Dan moet u wel weten waar u wat kunt vinden. U kunt in sommige gevallen uw smartphone of tablet namelijk instellen om de digitale post direct te ontvangen. Zonder dat u de website van de provider hoeft te bezoeken. Meer van dit soort informatie is verzameld op websites die zich toeleggen op alles wat met webmail te maken heeft.