Iedereen heeft er wel eens van gehoord: Cloud telefonie. Sommige bedrijven bevinden zich al jaren in de cloud en sommigen hebben nog een paar weken om over te gaan stappen. De VDSl verbinding van KPN stopt per september en zal dus niet meer beschikbaar zijn. Hoe ga je als bedrijf hiermee om? 

Om cloud telefonie bij je bedrijf binnen te brengen is het belangrijk om te weten of alle benodigde aansluiten beschikbaar zijn. Cloud telefonie is niks anders dan bellen over het internet. Je hebt dus logischerwijs ook snel zakelijk internet nodig. Dit is nog niet alles: de verbinding moet ook uiterst stabiel zijn, want niks is vervelender dan bellen met storing of slecht geluid. Met de moderne bekabeling van tegenwoordig is dit op bijna alle plaatsen echter geen probleem. 

Waar de middelgrote bedrijven vroeger nog een dure en uitgebreide telefooncentrale nodig hadden, zit deze centrale tegenwoordig gewoon online in de cloud. Het wordt dus beheerd door een extern bedrijf die ervoor zorgt dat jouw telefonie altijd en op elk moment super goed werkt. Ook het in en uitschakelen van functies is met de komst van cloud telefonie een stuk makkelijker geworden. 

Een aantal handige functies van telefonie in de cloud:

Doorschakelen naar je mobiel
Met cloud telefonie is doorschakelen een eitje geworden. Dit is handig als je bijvoorbeeld thuis wilt werken of wanneer je veel onderweg. Binnen twee minuten zorg je ervoor dat de oproepen die naar jouw nummer gaan zich omdraaien in de cloud omgeving die ze vervolgens makkelijk aan een ander nummer doorgeeft. 

Doorverbinden naar je collega’s
Doorverbinden naar je collega’s wordt echt supermakkelijk en vooral goedkoop. Dit is vooral handig voor callcenters. Want ook al heb je een superduidelijk keuzemenu, bellers presteren toch altijd om de verkeerde persoon aan de lijn te krijgen. 

Voicemail direct naar je e-mail
Nog een geweldige functie is dat je ingesproken voicemail naar je e-mail kunt laten versturen. Het afluisteren van de voicemail wordt door veel mensen als saai en tijdrovend ervaren. Deze functie biedt dus veel extra gebruikersgemak waardoor je lekker in de workflow kunt blijven.