De Samsung Galaxy SIII welke afgelopen zomer in de Benelux verkrijgbaar is, is op het moment nog steeds de meest krachtige smartphone van het moment. In de toekomst zullen er wel smartphones op de markt komen die nog sneller zijn, maar de Samsung heeft met de Samsung Galaxy SIII een nieuw plateau bereikt.

Toch heeft niet iedereen het ervoor over om veel geld neer te leggen voor de Samsung Galaxy SIII. Goed nieuws voor iedereen die geen lang abonnement willen en niet al te veel voor hun toestel willen betalen; ARM is bezig met nieuwe chips voor budget toestellen die vergelijkbaar zijn met de chips in de Samsung Galaxy SIII

 

Vandaag maakte ARM namelijk de Cortex-A53 en de Cortex-A57 chipsontwerpen bekend. Partners van ARM hebben de mogelijkheid om van deze ontwerpen gebruik te maken om eigen chips te produceren. Samsung heeft in het verleden al meerdere Cortex ontwerpen gebruikt voor haar chips, waaronder de Exynos serie die in de Samsung Galaxy SIII zit.

De nieuwe serie chipsontwerpen kunnen op meerdere manieren door fabrikanten gebruikt worden. Zo kunnen er energie efficiƫnte chips worden gebouwd die alsnog behoorlijke prestaties leveren. Dit soort chips zijn ideaal voor goedkopere toestellen. Daarnaast kunnen deze ontwerpen ook gebruikt worden voor chips die apps efficiƫnter laden waardoor taken als foto- en videobewerking vloeiender gebruikt kunnen worden.

Het enige nadeel is dat voordat het een jaar of langer kan duren voordat deze nieuwe ontwerpen van ARM in chips toegepast worden. Fabrikanten als Samsung zullen hun producten namelijk eerst goed moeten testen voordat het op de markt komt.