Het afgelopen jaar is de iPhone 11 uitgekomen: een gloednieuwe, uitstekende smartphone met fantastische functies en specificaties. Het is aanlokkelijk om gelijk het nieuwste van het nieuwste aan te schaffen, maar is dit ook per se een betere keuze? Er zijn namelijk genoeg redenen te noemen waarom je niet een iPhone 11 of iPhone X hoeft te kopen, maar beter kunt kiezen voor een iPhone 7. Hieronder staande belangrijkste redenen op een rijtje. 

De fantastische camera van de iPhone 7
Tegenwoordig kiezen veel mensen een smartphone op basis van de specificaties en de kwaliteit van de camera. Voor vakanties, uitstapjes en werk wordt de telefoon namelijk veelvuldig gebruikt om foto’s en video’s mee te maken. De iPhone 7 heeft een 7 megapixel selfiecamera en een 12 megapixel camera aan de achterkant. Daarnaast heeft deze ook optische beeldstabilisatie en een hoop andere handige functies om prachtige foto’s te schieten. De iPhone 11 heeft op dit moment maar liefst 3 camera’s, waardoor de resolutie van de foto’s nog verder verbeterd wordt.

Toch is het de vraag of je dit daadwerkelijk nodig hebt. De kwaliteit van foto’s die je met de iPhone 7 kunt maken, is in 2019 nog steeds van verrassend hoog niveau. 

Je kunt een hoop geld besparen
Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een ouder model zoals de iPhone 7, is omdat je hiermee een hoop geld kunt besparen. Door te kiezen voor dit toestel bespaar je vaak rond de 600 euro, en dit kan nog verder oplopen als je voor een refurbished model kiest. De iPhone 7 is op de huidige markt een van de meest betaalbare telefoons die je kunt krijgen. Ook is het mogelijk om je oude iPhone in te ruilen, waardoor je nog meer geld kunt besparen op het aanschaffen van je nieuwe smartphone. 

Een snelle A10 processor
Als mensen modellen van telefoons gaan vergelijken, wordt er vaak gekeken naar de processor. De processor zorgt namelijk voor de snelheid van het toestel, wat natuurlijk van groot belang is in het gebruiksgemak. Maar toch is het verstandig om jezelf af te vragen hoeveel verschil een nog betere processor eigenlijk maakt. In het dagelijks gebruik zul je namelijk het verschil tussen een ‘snelle’ processor en een ‘hele snelle’ processor namelijk amper merken.
De iPhone 7 is in het bezit van een fantastische A10 processor, waarmee taken snel kunnen worden uitgevoerd en ook nog eens veel energie mee wordt bespaard. Als je naar de specificaties kijkt, zijn de processoren van nieuwere modellen natuurlijk beter, maar in het gebruik is dit verschil vaak marginaal.

Natuurlijk heeft de iPhone 11 of andere nieuwe modellen een aantal voordelen ten opzichte van de iPhone 7. Zo kunnen deze draadloos opladen en hebben ze een langere batterijduur. Maar dit toestel is nog steeds een fantastisch model met geweldige specificaties en heeft als grootste voordeel dat het een zeer gunstige prijs heeft.