Bij elke smartphone zitten tegenwoordig oordopjes bij. Deze oordopjes worden gratis bij je toestel geleverd en zijn prima voor dagelijks gebruik. Toch hebben ze allemaal een nadeel. Ze zijn namelijk nooit draadloos en moeten nog altijd met een kabeltje verbonden worden aan je smartphone. Wanneer je weinig gebruikmaakt van de meegeleverde oordopjes is dit natuurlijk prima, maar wanneer je ze overal gebruikt kan een kabeltje wel storend zijn. Wij hebben een aantal draadloze oordopjes bekeken en delen onze informatie graag met jou. 

Apple Airpods, optimaal voor iPhone

Vanaf het begin was eigenlijk iedereen al fan van de standaard earpods die bij een iPhone worden geleverd. Iedereen is lovend over de kwaliteit van de kleine speakers en wanneer de meegeleverde earpods kapot gingen werd er vaak een nieuw setje besteld. De kwaliteit van de earpods is in de loop der jaren alleen maar verbeterd door Apple en in 2016 is hier dan ook een draadloze variant op gekomen, de Apple Airpods. De bluetooth oordoppen van Apple vliegen sinds de release over de toonbanken en dit is logisch. De Apple Airpods zijn namelijk kwalitatief het beste wat je kunt krijgen wanneer je een iPhone of andere Apple producten bezit. Het geluid is subliem, het draagcomfort van grote klassen en de gebruiksduur prima voor een gemiddeld mens. Door de meegeleverde oplaadcase kun je uren vooruit. Deze werkt namelijk als een soort powerbank voor je oordoppen. Een klein nadeel van de Airpods is er alleen wanneer je geen iPhone hebt. De oordoppen van Apple beschikken dan namelijk niet over alle functionaliteiten, zoals een draadloze spraakassistent. 

Samsung Galaxy Buds, prima voor Android gebruikers

Net als Apple heeft Samsung ook een setje draadloze oordopjes op de markt gebracht, namelijk de Samsung Galaxy Buds. Deze prachtig ontworpen oordopjes worden geleverd met een standaard draadloos oplaadbare case en hierdoor kun je ze uren gebruiken. Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van de Galaxy Buds is het wel aan te raden om een Android smartphone te gebruiken. Voor deze oordopjes is er namelijk alleen een Android app beschikbaar. Met de Galaxy Buds app kun je de oordopjes updaten en instellingen aanpassen. Door het aanpassen van de equalizer van de Buds stel je  de gewenste geluidskwaliteit in. Voor een Samsung gebruiker zijn dit de ideale draadloze oordopjes, aangezien je eenvoudig de instellingen kunt tweaken naar eigen wens. Wanneer je overschakelt naar een iPhone zijn deze instellingen weer gereset naar standaard.  

Jabra Elite Active 65t

Wanneer je in het bezit bent van een iPhone of Samsung smartphone en geen beperkingen wilt zijn de universele oordopjes van Jabra de uitkomst. De Jabra Elite Active 65t zijn perfect voor dagelijks gebruik en worden eveneens geleverd met een oplaadcase. Net als Samsung heeft Jabra een app beschikbaar waarmee je diverse instellingen naar wens kunt aanpassen. Een ander groot voordeel van de Jabra Elite Active 65t is de heartrough functie. Hiermee bepaal jij hoeveel achtergrondgeluid er hoorbaar is. Dit is een ideale functie wanneer je deelneemt aan het verkeer.