Iedereen kent het wel. Je hebt een nieuwe telefoon nodig of je wil er gewoon een. Tegenwoordig zijn de smartphones heel erg in, waaronder het merk Samsung en Apple. Deze twee merken liggen inmiddels een beetje in strijd met elkaar. Samsung verkoopt de een na de andere smartphone. Telkens zit ‘Samsung’ in de merknaam, met nog iets erachter. Bijvoorbeeld ‘Samsung Galaxy’. iPhone verkoopt onder andere smartphones met de naam iPhone. Hier worden de merknamen met cijfers aangegeven en letters. Bijvoorbeeld iPhone5, iPhone5s of iPhone 6, enzovoort.

Tips bij de aanschaf van een iPhone

1. Bedenk voor jezelf waar je de iPhone precies voor wilt gebruiken. Je kan bijvoorbeeld de instelling hebben om de iPhone te kopen voor zakelijk gebruik. Ook kan je de iPhone kopen voor privé gebruik.
2. Hoelang denk je de iPhone te gaan gebruiken? Indien dit maar tijdelijk is, is het misschien een tip om voor een goedkopere variant te gaan. Bijvoorbeeld als je iemand bent die snel je telefoon laat vallen en dus snel weer een nieuwe aan moet schaffen.
3. Is een iPhone een goede smartphone voor jou? Wat doe jij precies met je smartphone? Luister je veel muziek of maak je veel foto’s? Dit neemt allemaal ruimte in beslag op je telefoon. Bekijk dus goed hoeveel GB je nodig zult hebben.

Een iPhone aanschaffen

Er zijn een aantal manieren waarop je een iPhone aan kunt schaffen. Niet alles is even betrouwbaar dus moet je je ogen goed open houden.

1. Je kan een iPhone bestellen via internet. Zorg dan wel dat je een betrouwbare site uitkiest en niet een site waar je nog nooit van hebt gehoord en die er een beetje vreemd uit ziet. Dit is dus wat bedoeld wordt met onbetrouwbaarheid. Het kan zomaar gebeuren dat je geld overmaakt omdat je de iPhone zogenaamd gekocht hebt, maar dat je je iPhone nooit binnen krijgt en je geld simpelweg verdwijnt.
2. De meest betrouwbare manier om een iPhone aan te schaffen is toch naar een winkel gaan van een provider. Een voordeel hierbij kan zijn dat je, indien je dat nog niet hebt, een abonnement erbij kunt nemen en de iPhone er gratis bij krijgt.
3. Je kan ook een iPhone overkopen van iemand. Dan heb je wel een gebruikte iPhone, maar indien deze nog goed werkt hoeft dit geen probleem te zijn. Houd wel in de gaten van wie je deze iPhone koopt want je kan zomaar worden opgelicht.