Overal duiken ze op op het internet…bedrijven die je iPhone, tablet of iPad kunnen herstellen. De vraag is echter of dit daadwerkelijk lukt en de werking van het toestel achteraf ook nog optimaal is

Goedkoop

Het is een feit dat, wanneer het daadwerkelijk lukt om de defecte iPad te herstellen, men heel wat kosten kan uitsparen. Want een nieuw toestel kost al snel honderden euro’s, een kost die je bij herstelling niet hebt. Misschien een extra reden dus om een herstelling zeker te overwegen.

Doe het zelf

Naast de vele firma’s die zich specialiseren in het herstellen van gsm’s en tablets kun je ook proberen om zelf je iPad te repareren. Met een aantal trucks kun je al snel heel wat euro’s uitsparen die je anders aan een herstelfirma dient te geven. Eventjes overwegen is dus zeker de boodschap als je natuurlijk over een beetje handigheid beschikt.

Wat kun je zelf herstellen

Er zijn tientallen onderdelen aan uw iPad en deze herstellen is veel moeilijker dan wanneer het zou gaan om een iPhone. Goed nadenken dus alvorens je het toestel opent en eraan begint te werken want voor je het weet doe je nog meer dingen kapot waardoor herstelling zo goed als onmogelijk wordt.

Zaken die veelvuldig defect gaan zijn onder andere het LCD scherm, batterij, Wifi antenne, aan/uit knop,… Sommige onderdelen die hier opgenoemd zijn, zijn makkelijk zelf te vervangen zoals de Wifi antenne en het scherm. Bij de moeilijker onderdelen is ervaring aangeraden.

Essentiƫle elementen

Wie uiteindelijk toch beslist om zelf een aantal onderdelen te herstellen moet rekening houden met een aantal zaken. Eerst en vooral is het belangrijk enkel de makkelijke onderdelen te vervangen indien je geen ervaring hebt. Daarnaast is een goede herstelhandleiding essentieel. Want anders maak je meer kapot dan je zult herstellen en dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn.
Goed gereedschap speelt uiteraard ook een grote rol. Er zijn heel wat setjes op de markt die perfect gemaakt zijn om soortgelijke herstellingen uit te voeren. In de meeste gevallen is de aankoop van zo’n setje zeker zijn geld waard.
Een derde element is kalmte. Wie aan dit soort klussen begint, moet rekening houden met het feit dat de herstelling niet zal lukken. De kalmte bewaren is dus een belangrijke factor die mee het slagen van de opdracht zal bepalen.

Wie vooraf weet dat ze niet rustig zijn of geen ervaring hebben, beginnen best niet aan dit soort bezigheden. Uiteindelijk zal dit toch enkel tot frustratie leiden en brengt het in veel gevallen nog meer kosten met zich mee.

Goed nadenken alvorens te beginnen is dus zeker de boodschap!