Apple heeft tijdens het evenement voor de iPad mini een groot aantal nieuwe Apple producten gepresenteerd. Het evenement, dat vandaag plaatsvond in het California Theater in San Jose, Californië, stond in het teken van de iPad mini maar veel bronnen gingen er al vanuit dat Apple naast de iPad mini ook andere apparaten zou presenteren. Zo werd er gespeculeerd dat Apple een, een nieuwe iMac en een verbeterde iPad zou tonen.

 

Uiteindelijk bleken alle bronnen het bij het juiste eind te hebben. De CEO van Apple, Tim Cook, presenteerde naast de iPad mini namelijk al deze apparaten en meer.

 Zo werd na de iPad mini een nieuwe iMac gepresenteerd.

De nieuwe iMac is vooral een stuk dunner en lichter. Door de display aan het glas te lamineren, is Apple in staat om de iMac een stuk dunner te maken dan voorheen. De nieuwe iMac komt in twee maten: een 27-inch iMac met een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels en een 21.5-inch versie met een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Er treedt 75% minder reflectie in het beeldscherm op dan in de voorgaande versies van de iMac.

Daarnaast bezit de iMac een zogehete Fusion Drive: dit is een hybride schijf die bestaat uit 128 GB flash opslagruimte en tussen de 1 en 3 TB opslagruimte op een magnetische schijf. De nieuwe iMac weegt slechts 3.6 kilo. Het basis model beschikt over een 2.7GHz processor, 8 GB RAM werkgeheugen en een 1 TB harde schijf. Dit model zal ongeveer 999 euro excl. BTW gaan kosten.

Naast een nieuwe iMac presenteerde Tim Cook ook de langverwachte 13-inch MacBook Pro met retina display. De nieuwe MacBook pro is met een breedte van 2 cm en een gewicht van 1.6 kilo een stuk kleiner. Daarnaast is het beeldscherm met 4 miljoen pixels vier maar zo scherp als de vorige 13-inch MacBook Pro. Deze nieuwe variant is in verschillende versies verkrijgbaar. Het basis model beschikt over een Core i5 dual-core processor, 256GB RAM opslagruimte en 8GB RAM werkgeheugen. Dit model zal ongeveer 1.309 euro excl. BTW kosten.

Daarnaast presenteerde Tim Cook niet één maar liefst twee nieuwe iPads. De nieuwe iPads hebben een snellere processor, de nieuwe Lightning dock connector en betere WiFi mogelijkheden. Het is wel opmerkelijk dat er nu al een nieuwe iPad gepresenteerd wordt aangezien de derde generatie iPad eerder dit jaar verscheen.