We leven in een tijdperk waarin het internet niet meer weg te denken is. Er wordt zelfs gezegd dat het internet een basisbehoefte is. We zijn steeds meer digitaal verbonden en de verwachting is dat dat zich alleen maar zal voortzetten. Dit gaat samen met het gebruik van smartphones. Sterker nog, smartphones zijn de meest gebruikte apparaten om mee te internetten. 

 

Door het grote gebruik van het internet en smartphones, groeit ook de vraag naar onbeperkt internet. Dat is vooral in de vorm van sim only abonnementen. 

Sim only met onbeperkt internet

De vraag naar sim only abonnementen met onbeperkt internet blijft stijgen. Daar zijn een aantal redenen voor:

 

  • Toename van onze afhankelijkheid van het internet
  • Altijd verbonden en bereikbaar
  • Buitenshuis werken
  • Alternatief van WiFi

 

Elk genoemd punt wordt hieronder toegelicht.

Afhankelijkheid van het internet 

Niet iedereen vindt het even fijn, maar feit is dat we steeds afhankelijker van het internet zijn. We gebruiken het onder andere voor ons werk, school, sociaal contact en het doden van tijd. Het internet is simpelweg een grote factor in ons leven. Hoe meer we het gebruiken, hoe meer data nodig is. Dat is een van de redenen waarom er meer vraag is naar onbeperkt internet.

Altijd verbonden en bereikbaar

Wanneer je een sim only abonnement met onbeperkt internet hebt, ben je altijd verbonden. Iedereen kan je bereiken, wat ergens toch ook wel fijn is, vooral wanneer het gaat om familie of vrienden. Natuurlijk kan dat ook op andere manieren, bijvoorbeeld door te bellen, maar tegenwoordig is videobellen via bijvoorbeeld WhatsApp ook een ding. Met onbeperkt internet ben je dus altijd verbonden en bereikbaar.

Buitenshuis werken

Tegenwoordig is men steeds meer flexibel met hun werkplek. Er wordt niet altijd meer vijf dagen in de week de hele dag op kantoor gewerkt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat je op een externe locatie werkt. Je kunt dan je hotspot van je onbeperkt internet abonnement gebruiken om verbinding te maken met je laptop. Zo kun je overal probleemloos en zonder zorgen werken, waar je ook bent.

Alternatief van WiFi 

Thuis hebben we natuurlijk allemaal WiFi. Voor velen is hun WiFi-verbinding echter niet altijd even stabiel. Sommigen hebben zelfs constant problemen met hun WiFi-verbinding. Een sim only met onbeperkt internet lost dit op. Niet alleen voor jou, maar voor de hele huishouden. Meerdere apparaten kunnen verbinden met jouw hotspot en op die manier gebruik maken van onbeperkt internet. Zo ben je niet afhankelijk van WiFi en heb je ook thuis altijd een alternatief.

Onbeperkt internet

Het is vrij logisch dat de vraag naar onbeperkt internet via een sim only abonnement stijgt. We gebruiken steeds meer onze smartphones en internetgebruik neemt alleen maar toe. Aangezien wordt verwacht dat dit zich alleen maar zal voortzetten, zal steeds vaker gekozen worden voor sim only abonnementen met onbeperkt internet.