Stel dat je een goed idee hebt voor een nieuwe applicatie die de wereld gaat veranderen (en beschikt over de financiering om dit mogelijk te maken). Maar wat doe je als je toevallig geen team van ontwikkelaars bij de hand hebt? Als tijd van belang is, ga je waarschijnlijk op zoek naar een extern bureau voor de ontwikkeling van je app. Bureaus voor de ontwikkeling van applicaties beschikken over uitgebreide ervaring bij het helpen van start-ups en beschikken over het gespecialiseerde creatieve en technische talent om jouw plannen uit te voeren.

Hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen het juiste bureau te vinden waarop je kunt vertrouwen om van jouw idee een volledig gerealiseerde (mobiele) applicatie te maken.

Jouw eerste beslissing: werknemers, freelancers of een ontwikkelingsteam?
Het eerste wat je moet beslissen (op basis van je ervaring) is of je echte werknemers, freelancer(s) of een heel ontwikkelteam wilt inhuren.
De laatste tijd is de meest populaire manier om een app te maken iemand inhuren “van buitenaf”. Natuurlijk, het hebben van teamgenoten is een geweldige optie, maar het vinden van de juiste duurt meestal langer dan het inhuren van een app-ontwikkelaar of een ontwikkelingsbedrijf om je te helpen. Het is ook niet aan te raden om een freelancer in te huren.

Het verschil tussen een freelancer en een ontwikkelteam
Het belangrijkste verschil is het feit dat je met een team het ‘hele pakket’ krijgt. Wat betekent dit? Nou, als je een team inhuurt, dan huur je eigenlijk een groep mensen in die gewend zijn om samen te werken. Elk van hen is een expert in hun eigen vakgebied. Dit is vooral belangrijk omdat de meeste ontwikkelteams app-ontwikkelaars en app-designers hebben. Houd er echter wel rekening mee dat het inhuren van een ontwikkelingsteam veel meer financiële middelen vereist.
Aan de andere kant kunnen freelancers lijken iemand die alles kan: front-end, back-end ontwikkelaar en een ontwerper in één persoon. Het addertje onder het gras is dat af te vragen valt hoe een persoon een expert kan zijn op verschillende gebieden. Dit is namelijk een complexe industrie. Dat gezegd hebbende, moet je er rekening mee houden dat er altijd een optie is om meer dan één freelancer in te huren.
Het punt is: kies hetgeen waarvan je ondernemers-intuïtie denkt dat het beste is.

De locatie
Het beste en waarschijnlijk het eenvoudigste wat je kunt doen, is lokaal zoeken naar app-ontwikkelaars. Vraag eens rond, maar kom niet te snel tot een conclusie. Google hen en doe wat nodig is om de juiste te vinden.
Het grootste voordeel van het inhuren van iemand lokaal is dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over culturele verschillen, taalbarrières of verschillende tijdzones. Je spreekt dezelfde taal en het enige dat telt is dat je in staat bent om raakvlakken te vinden met die persoon.

Begin met het bijwonen van verschillende evenementen
Dit heeft te maken met de eindeloze voordelen van netwerken. De volgende keer dat je hoort dat er een conferentie of een bijeenkomst in de buurt is, moet je deze niet overslaan. Je weet maar nooit wie je zult ontmoeten.

Neem contact op met app-ontwikkelaars die je interessant vindt
Dus nadat je alle gegevens hebt verzameld en één of twee ontwikkelaars hebt ontmoet, hoef je alleen nog maar contact met hen op te nemen. Dit kan via e-mail, een LinkedIn-bericht of een van de vele freelance-sites. Vergeet echter niet voordat je contact met hen opneemt de portefeuilles van de door jouw gekozen ontwikkelaars in detail te bekijken.

Waar moet je op letten bij het bekijken van een portefeuille?
Aangezien de meeste ontwikkelaars tegenwoordig hun eigen websites hebben, laat hun websites met je praten. Besteed aandacht aan het ontwerp en aan het portfolio-gedeelte. Goede app-ontwikkelaars hebben een lijst met tientallen of zelfs honderd projecten waaraan ze hebben gewerkt. Als je niet het volledige beeld van deze projecten kunt krijgen, aarzel dan niet om een meer gedetailleerde portfolio aan te vragen.

Conclusie
Het vinden van de juiste app-ontwikkelaars vereist veel planning, vragen en onderzoek. Wees daar op voorbereid. Kortom: het is niet bepaald eenvoudig. Wat je wilt doen is een ontwikkelaar/ontwikkelaars of een bedrijf vinden dat betrouwbaar is, gemakkelijk om mee te praten en transparant is over het project. Vergeet niet dat communicatie de sleutel is tot een goede samenwerking!