Wist je dat 80% van de apps die ontwikkeld zijn minder dan 100 keer worden gedownload? Dit geeft nog maar eens aan hoe belangrijk het is om goed na te denken over de applicatie alvorens er gestart wordt met de ontwikkeling. Wil je een app laten ontwikkelen? Lees dan eerst onderstaande vijf tips voor een succesvolle app!

Tip 1. Bepaal het verdienmodel

Voordat er geïnvesteerd wordt in het ontwikkelen van een app is het van belang om je verdienmodel goed in kaart te brengen. Bepaal wat je verdienmodel gaat worden. Bedenk goed welke verdienmodellen aansluiten op de potentiële gebruikers van je app. Een passend verdienmodel gevonden? Dan is het belangrijk om dit verdienmodel te verifiëren bij jouw doelgroep. Zo weet je zeker of dit een realistisch en haalbaar verdienmodel is.

Tip 2. Gebruiksvriendelijk

De gebruiksvriendelijkheid van een app is ontzettend belangrijk. Je wilt natuurlijk dat de app eenvoudig te gebruiken is door je doelgroep en alle functies gemakkelijk te vinden zijn. Daarom is het essentieel om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren door een overzichtelijke indeling en logische routes in de app.

Tip 3. Nuttige functie

Een must voor een succesvolle app is dat deze nuttige functies heeft. Gebruikers moeten een bepaalde meerwaarde zien in de app, waardoor ze bereid zijn om deze te downloaden. Een applicatie kan op verschillende manieren nuttig zijn. Denk bijvoorbeeld aan exclusieve content of een spaarsysteem. 

Tip 4. Goede app-ontwikkelaar

Heb jij een goed idee om een applicatie te ontwikkelen? Dan is het van belang om op zoek te gaan naar een goede app-ontwikkelaar. Vraag bij verschillende applicatie ontwikkelaars een offerte aan en kies voor de partij met de meeste expertise. Een goede app-bouwer is essentieel om van je app een succes te maken. Informeer eens naar de mogelijkheden bij Blue Dragon. Deze partij heeft jarenlange ervaring op het gebied van apps ontwikkelen.

Tip 5. Herkenbaarheid

Op het moment dat je een app ontwikkeld vanuit je bedrijf of organisatie, dan is het erg belangrijk om jullie identiteit terug te laten komen in de app. Zorg voor een herkenbare uitstraling in dezelfde stijl als jullie website.