Het is ontzettend vervelend wanneer je er achter komt dat jouw iPhone kapot is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de iPhone helemaal niet meer wil opstarten of dat deze vast slaat terwijl je er net druk mee bezig bent. 

 

In de meeste gevallen is het een klein probleem aan de telefoon en is dit makkelijk te verhelpen, maar in sommige gevallen is de hulp van een professional wel nodig. We gaan je in deze tekst laten zien wat er aan de hand kan zijn met de iPhone, maar ook wat je het beste kunt doen bij een kapotte iPhone.

Een kapotte of defecte iPhone repareren

Een kapotte of defecte iPhone is natuurlijk hartstikke vervelend en je wilt het liefste weten wat je moet doen zodat deze direct weer werkt, maar het is niet altijd zo’n makkelijke oplossing. Allereerst is het belangrijk om de telefoon eerst een keer opnieuw op te starten. 

 

Dit doe je door middel van het uitzetten van de telefoon. Bij de nieuwste telefoons is dat but bijvoorbeeld door het indrukken van de aan/uit-knop tegelijkertijd met de volume omhoog knop. Je kunt de telefoon dan opnieuw opstarten via het scherm. Toch is de telefoon soms echt vastgeslagen en dan wil dat niet. Dan moet de telefoon gereset worden. 

 

Bij een iPhone kan dat op verschillende manieren. We noemen dit ook wel een harde reset. Dit doe je door de volume-omhoog knop kort in te drukken, vervolgens de volume-omlaag knop in te drukken en daarna ongeveer 15 seconde de aan/uit-knop in te drukken. De telefoon wordt dan gereset. 

Andere tips

Toch is dat niet altijd voldoende. In de meeste gevallen zal de telefoon dan opnieuw opgestart kunnen worden en is het probleem opgelost. Wanneer dat niet het geval is, is het handig om contact op te nemen met een professional. Een iPhone reparatie is namelijk niet altijd even gemakkelijk om uit te voeren. 

 

Er zijn een aantal verschillende reparaties die je vaak zelf kunt uitvoeren. Denk daarbij aan het vervangen van een batterij, maar ook het vervangen van een scherm. Toch zijn er ook een hoop verschillende reparaties die je beter niet zelf kunt uitvoeren. Helemaal wanneer je daar geen verstand van hebt. Je kunt dan het beste naar een reparateur gaan. 

 

Deze zal vaststellen wat het probleem is en vervolgens aangeven hoe dit opgelost kan worden. De reparateur zal grondig kijken naar de problemen na aanleiding van de informatie die jij geeft en zal natuurlijk ook kijken naar hoe dit opgelost kan worden. Vervolgens kun je de telefoon weer ophalen en is deze gerepareerd. Bij een kapotte telefoon dus altijd even langs de reparateur wanneer je er zelfs iet uitkomt.