Wie heeft er tegenwoordig nog een huistelefoon? Steeds meer huishoudens stappen af van de vaste lijn en gebruik enkel nog de mobiele telefoon om te bellen. De smartphone is de laatste jaren enorm populair geworden. We kunnen er van alles mee doen bijvoorbeeld internetten, e-mailen en real-time berichtjes sturen. Met dit multifunctionele apparaat in ons leven is het vrijwel logisch dat we minder gebruik maken van de huistelefoon. Maar betekent dat deze ook definitief van het toneel is verdwenen?

Wie gebruikt nog een vaste lijn?
Nog steeds gebruikt een grote groep mensen de huistelefoon. Vooral de oudere doelgroep maakt veelvuldig gebruik van de vaste lijn. Niet iedereen heeft namelijk een smartphone. Sommige ouderen vinden het niet nodig om een smartphone te hebben. Zij zijn tevreden met een huistelefoon en hebben helemaal niets met alle elektronische apparaten die vandaag de dag allemaal ons leven binnendringen. Ook veel huishoudens hebben nog een huistelefoon, omdat ze het toch handig vinden om thuis bereikbaar te blijven. Hoewel deze minder intensief wordt gebruikt, durven velen er toch geen afstand van te doen. We kunnen dus langzaam concluderen dat de huistelefoon nog steeds in beeld is. Weliswaar wordt het steeds minder, maar is het nog niet definitief afgelopen met de vaste lijn.

Alles in 1 pakketten
In principe kunnen we er ook vanuit gaan dat wanneer vaste telefoon nog steeds wordt aangeboden binnen een alles in 1 pakket, deze nog lang niet van het toneel verdwijnt. Veel providers bieden tegenwoordig ook flexibele pakketten aan waar alleen internet en digitale televisie wordt opgenomen. Toch blijft het pakket bestaan waar de vaste telefonie nog bij zit inbegrepen. Zolang dit blijft, kunnen we helemaal concluderen dat de smartphone nog niet de huistelefoon heeft verdreven. Nog steeds schaffen huishoudens een alles in 1 pakket aan waarbij vaste telefonie bij hoort.