Je hebt het waarschijnlijk ook al gemerkt, de prijzen gaan elk jaar maar omhoog bij elke nieuwe release van de Apple iPhone. Wanneer Apple de nieuwe iPhone X uitbracht kwamen de prijzen voor het eerst boven de €1000. De basisprijs startte rond de €1150, maar wou je toch wat meer opslagruimte dan betaalde je al snel meer dan €1300 voor je smartphone. Wat echt een hele hoop geld is.

Daarom raden we je aan om vergelijk websites te gebruiken om een iPhone X te kopen. Hier kan je makkelijk prijzen vergelijken van alle webshops zodat je hem zeker op de goedkoopste plaats koopt.  

Maar toch raad ik iedereen aan die het me op dit moment vraagt of het een goed idee is om een iPhone X te kopen, zeg ik dat hij eventjes moet wachten omdat Apple binnen enkele weken een nieuw event organiseert.

Dit jaar zijn er een hoop geruchten geweest die aangeven dat Apple niet 1, niet 2, maar 3 nieuwe iPhones zal aankondigen. Een met een groter scherm, een die betaalbaarder is en een met 3 achterste camera’s zoals de Huawei P20 Pro.

Er wordt verwacht dat Apple een grotere versie van de iPhone X zal uitbrengen, evenals een aanzienlijk goedkopere versie. Hoewel het de duurste iPhone ooit was, was het de bestverkopende telefoon voor de eerste 3 maanden van 2018. Die werden gevolgd door de iPhone 8 en 8 Plus.

Naast het verfijnen van het ontwerp en het toevoegen van een aantal nieuwe functies, zal Apple waarschijnlijk de jaarlijkse verbeteringen leveren die we gewoon zijn zoals:

  • Hogere schermresolutie
  • Nieuwe ontwikkelde materialen
  • Nieuwe kleuren
  • Levensduur van de batterij verlengen
  • ..

Waarschijnlijk: aankondiging en releasedatum September 2018

 

Apple heeft niet officieel aangekondigd dat we de volgende telefoon zullen zien. Maar de timing voor dit jaarlijkse ritueel is nu verhard tot een betrouwbare traditie. Na het lanceren van de eerste paar iPhone in Juni, verschoof Apple in 2012 naar de tijdskalander van September met de iPhone 5. Sindsdien is het, afgezien van de off-cycle iPhone SE, hier gebleven. Geen reden om te verwachten dat dit in het jaar 2018 anders zou zijn.

Dus nog enkele weken afwachten!