Als je spullen koopt in de winkel moet je natuurlijk aan het einde altijd betalen. Dit kan op verschillende manieren. De meest populaire vorm is vanaf 2015 pinnen geworden. Daarna volgt natuurlijk het traditionele contant geld. Pinnen is populair omdat het snel is en daarnaast veilig. Cash geld is namelijk in sommige gevallen nep. Maar ook vindt de consument het ook niet prettig om te veel cash geld op zak te hebben. Maar er is een nieuwe manier van betalen erbij gekomen namelijk betalen met je smartphone. Veel mensen weten hier nog niet zoveel vanaf. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden en eventuele voordelen en nadelen met de mobiele telefoon? Lees dan snel verder want ik zal je daar namelijk het een en ander over vertellen.

Op welke manier werkt betalen met de smartphone?

Het contactloos betalen bij de kassa met een smartphone werkt heel simpel. Het enige wat je doet is je telefoon dichtbij het pinapparaat te houden en de betaling is binnen enkele seconden afgerond. Eigenlijk werkt het bijna hetzelfde als met je OV pas. Want daar zit namelijk ook een ingebouwde NFC chip. Deze “near field communication chip’’ wordt geactiveerd wanneer de telefoon dichtbij pinautomaat komt.

Maar wat zijn dan de voordelen van betalen met de smartphone?

Er zijn zeker een aantal voordelen op te noemen voor zowel de winkelier als de consument. De consument hoeft hierdoor niet meer op zoek te gaan naar zijn bankpas en kan daardoor sneller pinnen. Op de lange termijn worden ook de rijen bij de kassa’s korter. Voor de winkelier is vooral veiligheid de grootste vooruitgang. Doordat de consument minder betaalt met cash is de winkel uiteindelijk minder aantrekkelijk voor criminelen.

Ik wil snel kunnen betalen maar wil geen gebruik maken van een smartphone

Als je snel wilt betalen maar je wilt geen gebruik maken van een smartphone dan kan je altijd nog met een kredietkaart van de bank betalen. Bij de meeste kredietkaarten hoef je namelijk alleen de kaart af te geven als je wilt betalen en hoef je geen pincode in te voeren.