Om (spraak)berichten te kunnen verzenden met je smartportofoon heb je natuurlijk wel een netwerk nodig. Voorheen was het Entropia netwerk het meest belangrijke netwerk om verbinding mogelijk te maken voor de professionele gebruiker door onder andere de landelijke dekking. Maar met de komst van de smartportofoon komt hier verandering in door het Smart Portofoon Platform. Deze heeft meer mogelijkheden dan het Entropia netwerk en neemt daarnaast ook nog een hoop voordelen met zich mee.

Eigen netwerk opzetten niet nodig

Wanneer je gebruik gaat maken van een portofoon, is een eigen netwerk opzetten vaak vereist. Daarnaast moet je vaak een aantal abonnementen afsluiten en vergunningen aanvragen. Met het Smart Portofoon platform is dat allemaal niet nodig. De verzending en ontvangst verloopt via een 2G/3G/4G LTE GSM netwerk in plaats van de traditionele frequenties (zoals VHF en UHF). Zo kan jij zelfs profiteren van een bereik van meer dan 20.000 kilometer.

Veilig communiceren

Bij veel walkie talkies kan het lastig zijn om de juiste frequentie te vinden. Het kan gebeuren dat er in de buurt iemand of een bedrijf is die dezelfde frequentie gebruikt. Dan is het verstandig om over te schakelen, zodat jullie elkaar niet in de weg zitten maar ook om te zorgen dat de berichten niet naar de verkeerde personen wordt gestuurd. Maar vaak is het aantal frequenties beperkt, waardoor de communicatie niet bepaald gemakkelijk verloopt. Met het Smart Portofoon Platform heb je daar geen last meer van. De gesprekken zijn niet alleen versleuteld, maar je hebt ook veel meer mogelijkheden wat betreft de frequenties. Zo kan je dus veel sneller starten met het verzenden van de berichten.

Meer functies

Als laatste zoomen we nog even verder in op de functies van de smartportofoon zelf. Met een traditionele walkie talkie kan je namelijk alleen spraakberichten sturen. Met een smartportofoon heb je meer mogelijkheden in de manier waarop jij je berichten wilt versturen. Dit kan uiteraard nog steeds door middel van spraakberichten, maar het is ook mogelijk om tekstberichten te verzenden of een video te streamen. Wil je graag deze portofoon aanschaffen en profiteren van de mogelijkheden van het Smart Portofoon Platform? Online vind je een aantal aanbieders. Kijk goed naar de specificaties bij de portofoon en ontdek de vele mogelijkheden van dit apparaat.