Van oorsprong zijn portofoons, ook wel bekend als walkie talkies, ontwikkeld voor mariniers om optimaal te kunnen communiceren tijdens de werkzaamheden. Tegenwoordig wordt een portofoon ook gebruikt als belangrijk communicatiemiddel in andere branches, zoals de bouw of bij evenementen. Maar naast spraakberichten versturen naar elkaar heeft een portofoon nog meer functies die niet zo heel vaak worden genoemd, maar toch heel handig kunnen zijn.

Open microfoon

Een spraakbericht door een portofoon verstuur je door de knop ingedrukt te houden, de boodschap in te spreken en vervolgens de knop weer los te laten. Maar niet in alle gevallen is het even handig om steeds weer die knop opnieuw in te moeten drukken, bijvoorbeeld wanneer je steeds instructies moet geven tijdens een les waarbij zowel jij als je cursisten steeds in beweging zijn en je handen vrij moeten houden. Ga in dat geval op zoek naar een portofoon met VOX. Dit is een afkorting voor Voice Operated Transmitter. Met deze functie hoef je alleen maar de microfoon open te zetten en maak je automatisch verbinding. Maak het jezelf helemaal gemakkelijk door ook gelijk een headset op de portofoon aan te sluiten.

 

Houd je kleine spruit in de gaten

Dankzij de functie Voice Operated Transmitter is het ook mogelijk om de portofoon voor andere doeleinden te gebruiken. Bespaar jezelf een hoop geld en zet de walkie talkie in als babyfoon om je kleine spruit in de gaten te houden. Deze portofoons hebben, net als een babyfoon, prima bereik vanaf een afstand. Je hoort elk geluid, omdat de microfoon immers open blijft staan vanaf een kant. Zo kan je rustig in de tuin gaan zitten en genieten van het mooie weer wanneer je kindje boven ligt te slapen.

 

Demp de geluiden op de achtergrond

Heb je tijdens het versturen van de spraakberichten vaak last van ruis, omdat de achtergrondgeluiden erg storend zijn? Dan is het noodzaak om deze te dempen. Ga in dit geval op zoek naar een portofoon waar ook noise cancelling in de specificaties wordt genoemd. Zoals de naam al aangeeft, zorgt het voor een demping van alle storende geluiden op de achtergrond zodat het spraakbericht beter verzonden kan worden. Ben je op zoek naar portofoons voor professioneel gebruik? Deze vind je eenvoudig online via webwinkels als PortofoonWEB.