Providers doen hun uiterste best om te zorgen dat iedereen altijd gebruik kan maken van een netwerk. Maar toch komt het voor dat een grote provider eens een storing heeft, waardoor jij even niet kunt bellen en geen berichten kunt ontvangen. Als particulier is dat even vervelend, maar meestal wel te overzien. Wanneer je ondernemer bent is het al iets lastiger, want dit kan betekenen dat je even niet telefonisch bereikbaar bent voor klanten. Maar goede bereikbaarheid is voor huisartsen echt van levensbelang. Hoe kunnen zij zorgen dat ze toch bereikbaar blijven tijdens een storing?

Voorzieningen voor noodstroom

Wat betreft telefonie kan je niet alleen te maken krijgen met een storing van het netwerk, maar ook met een stroomstoring bijvoorbeeld door blikseminslag of een kabelbreuk. In dit geval is de praktijk even op geen enkele manier te bereiken. Om dit voor te zijn kan je als huisarts alvast maatregelen nemen en voorzieningen voor noodstroom aanleggen. Een voorbeeld hiervan is een noodstroomaggregaat. Deze kan voldoende stroom leveren om de werkzaamheden voort te zetten. Houd er wel rekening mee dat het meestal een paar seconden duurt voordat dit apparaat het overneemt en dat het voor slechts voor een paar uur werkt. Maar dan is er natuurlijk nog een stap die je moet nemen om bereikbaar te blijven voor je patiënten in de vorm van een waarnemend arts.

Waarnemend arts

Ook al heb je maatregelen getroffen voor noodstroom, het kan toch gebeuren dat je een korte periode even niet bereikbaar bent voor je patiënten. En dat is zeker belangrijk, vooral in het geval van spoed. Zorg daarom dat je de lijn dan doorschakelt naar een arts die de werkzaamheden in je praktijk voor je waar kan nemen. Deze optie is overigens ook een goede oplossing wanneer er sprake is van extreme drukte, of als de praktijk gesloten is wegens een vakantie of plotselinge omstandigheden.   

Blijf bereikbaar met Advitronics

Het is altijd een goede optie om de bereikbaarheid van je praktijk eens goed onder de loep te nemen en te kijken met welke hindernissen je allemaal te maken kunt krijgen. Advitronics is al 30 jaar de specialist op het gebied van telefonie voor de huisarts. Deze specialist levert telefonie-oplossingen op maat, zodat alle werkprocessen soepel verlopen. Zo is het een optie om gebruik te gaan maken van bellen via VoIP, Advitronics richt hierbij een back-up scenario voor je in zodat je praktijk bereikbaar blijft.