Waar sociale media als Facebook en Twitter het lastig hebben, blijft Instagram maar groeien. Het fotoplatform wint nog altijd aan populariteit en wordt voor steeds meer mensen het primaire kanaal om op de hoogte te blijven van vrienden, familie, kennissen, maar bijvoorbeeld ook bekende mensen en bedrijven.

 

Wil je een populair Instagram-account, dan moet je dus tegen een hoop mensen opboksen. Lastig, maar zeker niet onmogelijk. Met de volgende vijf tips kun je je account een stuk populairder maken en een grotere groep mensen bereiken met je foto’s.

 

  1. Overdrijf niet met je filters

Heb je weinig ervaring met fotografie en begin je net op Instagram, dan is het erg aanlokkelijk om helemaal los te gaan met de filters en de schuifjes voor bijvoorbeeld de saturatie van foto’s.

 

Het gevolg is helderde foto’s vol kleur en allerlei effecten. Leuk voor een keer, maar als je mensen wilt trekken moet je dichter bij het origineel blijven. Te veel filters leiden af en ogen erg onprofessioneel. Je kunt ze gebruiken, maar houd het subtiel!

 

  1. Kies een genre

De meeste Instagram-accounts hebben een bepaald onderwerp, ook als het een persoonlijk account is. Reis je veel, dan kun je bijvoorbeeld een reisaccount opzetten.

 

Probeer een genre te vinden waarbinnen al je foto’s en video’s vallen. Dat kan ook lifestyle zijn waarbij je dus vooral je leven vastlegt, maar ook dan moet het wel een bijzonder leven zijn voor de buitenwereld. 

 

Kies een genre waarin je nog lang vooruit kunt met boeiende foto’s, zodat het niet steeds lastiger wordt en je op een gegeven moment vastloopt.

 

  1. Volgers kopen

Na het verhaal rond Dotan is dit misschien controversieel, maar Instagram volgers kopen hoeft niet dergelijke extreme vormen aan te nemen. Je kunt volgers kopen om je account in eerste instantie wat body te geven.

 

Koop bijvoorbeeld een paar duizend volgers, zodat mensen die je account vinden niet het idee hebben dat het een heel klein account is. Mensen zijn eerder geneigd een onbekend account te volgen wanneer het een paar duizend volgers heeft dan wanneer het tweehonderd volgers heeft.

 

  1. Uniforme stijl

Naast het genre, is het ook goed om een uniforme stijl te hebben in je foto’s. Sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld uitsluitend bepaalde kleurtinten. Het hoeft niet op een dergelijke schaal te zijn, maar de foto’s moeten wel één geheel vormen wanneer iemand je accountpagina voor zich heeft.

 

Met een uniforme stijl ben je herkenbaar en kom je wederom professioneler over.

 

  1. Volg mensen met interesse in jouw onderwerp

Een makkelijke manier om snel relevante volgers te krijgen is door naar een gerelateerd account te gaan en een deel van zijn of haar volgers te volgen.

 

De personen krijgen hiervan een notificatie en checken vervolgens jouw account. Gezien ze al een account volgen dat gerelateerd is aan jouw account, zou  het zo maar kunnen dat ze ook jou gaan volgen.

 

Niet alleen zijn dit echte volgers, het zijn ook relevante volgers!